Oli de Pau Verge Extra Empordàlia 2000ml | Olijfolie in blik

Oli de Pau Empordàlia
8428913010114
  • Beschrijving

Deze exclusieve en smaakvolle Oli de Pau extra vierge olijfolie wordt gemaakt in Pau.

Voor de productie gebruikt men uitsluitend Empordà-olijven afkomstig van eeuwenoude olijfbomen.

Deze olijfbomen zijn van twee soorten die alleen in de regio voorkomen, Argudell en Corivell, die samen met het karakteristieke klimatologische kenmerk van de Empordà en de Tramuntana deze olijfolie een onderscheidend karakter geven.

Oli de Pau olijfolie is fruitig en groen, zeer intens. De smaak wordt omschreven als complex en uitgebalanceerd, licht zoet en met een flinke hoeveelheid bittere en kruidige nuances, met een lichte wrangheid. Het hoge gehalte aan polyfenolen versterkt de complexiteit ervan. Met aroma's van vers geoogst gras, banaan, walnoten groene artisjok en tomaat ... en ook hints van anijs en venkel.

Kan zowel worden gebruikt als dressing bij allerlei gerechten zoals salades, geraspte kabeljauw, geroosterde groenten of brood en tomaat, als voor het maken van gefrituurde gerechten of het bereiden van traditionele stoofschotels en zelfs voor het begeleiden van allerlei soorten gegrilde vis of vlees.

Oli de Pau olijfolie wordt voornamelijk gemaakt met Argudell-olijven. Het oogsten wordt zorgvuldig gedaan en alleen de olijven worden geselecteerd op het ideale moment van rijping. Om bederf te voorkomen, worden deze onmiddellijk naar de molen vervoerd en op dezelfde dag gemalen, waardoor de beste olijolie wordt verkregen.

De olijfbomen staan ​​onder strikte fytosanitaire controle, uiteraard met respect voor het milieu.

Gerelateerde Producten