Zelf een échte Spaanse tortilla maken

Maak simpel en snel een smakelijke Spaanse Tortilla

Maak binnen korte tijd een heerlijke Spaanse tortillaOm te beginnen heeft u onderstaande ingrediënten nodig om een middelgrote Spaanse Tortilla te bereiden.

  • Circa 600 gram aardappelen, bij voorkeur in dunne plakjes of blokjes
  • 1 of 2 uien (bij voorkeur in snippertjes)
  • 6 eieren
  • Zout
  • Peper
  • Peterselie (naar eigen smaak)
  • Knoflook (naar eigen smaak)

U kunt naar eigen smaak ingredienten toevoegen zoals groente en kruidenDe bereiding:

Doe olijfolie in een koekenpan en verwarm deze. Doe vervolgens de aardappels en de ui in pan. Bak de aardappels op een zacht tot matig vuur, roer regelmatig goed om. Belangrijk hierbij is dat de aardappels gaar worden, maar niet veranderen van kleur.

Breek de eieren en doe vervolgens de eieren in een kom. Doe naar eigen smaak peper en zout erbij. Vervolgens klopt u de eieren goed om en voegt u dit toe aan de reeds gebakken aardappels. Hierbij is het van groot belang de aardappels helemaal te bedekken met ei. Komt u tekort, klop dan een extra ei om.

Vervolgens zet u het vuur laag en bakt u de Spaanse tortilla ongeveer 10 minuten aan één zijde. Het ei moet helemaal stollen alvorens te kunnen draaien. Beweeg of schud te pan, leg de tortilla op een bord en vervolgens bakt u de andere zijde.

Het kan natuurlijk allemaal eenvoudiger, want in Spanje gebruikt men voor het bereiden van de Spaanse tortilla de speciale tortillapan.

Deze is uiteraard ook leverbaar bij Supermercat voor een vriendelijke prijs. Wilt u meer informatie, kijk dan hier. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!