Moli Coloma - La Boella Aceite de Oliva Virgen Extra Arbequina 500ml - Olijfolie in blik

Moli Coloma - La Boella
8437001175420
NIEUW - 0,5 LITER
  • Beschrijving

De olijven voor deze heerlijke olijfolie worden mechanisch geoogst, dit is erg belangrijk om een ​​olie van de hoogste kwaliteit te verkrijgen.

De olijf wordt geoogst op het optimale rijpingspunt. Tijdens de oogst valt de olijf niet op de grond, maar wordt rechtstreeks van de boom verzameld. Oogst: van half oktober tot half november. Voor deze olijfolie wordt de arbequina olijf gebruikt.

Moli Coloma - La Boella extraheert de olie met alleen fysieke methoden. Wanneer de olijven vrij zijn van bladeren en onzuiverheden, worden ze gemalen en wordt een homogene pasta verkregen. Deze pasta wordt op een temperatuur tussen de 25 en 27°C wordt gehouden zodat de aroma's behouden blijven. Bij het daaropvolgende centrifugeren wordt de olie gescheiden van de pasta.

Moli Coloma - La Boella Aceite de Oliva Virgen Extra Arbequina uit Spanje:

  • Een exclusieve olijfolie met een zeer lage zuurgraad.
  • Wordt geleverd in een stijlvol blikje.
  • Koude extractie.
  • 100% Arbequina olijfolie.
  • Moli Coloma - La Boella is een exclusief merk.
  • Een uitgebalanceerde, harmonieuze, aromatische olijfolie met een uitgesproken zoetigheid.
  • Vervaardigd van 100% Arbequina olijven.

Wist u dat.... Indien de olie geëxtraheerd wordt op een temperatuur onder 27º C, dan wordt er gesproken van olie uit koude extractie. Deze wijze van verwerken zorgt voor een maximale kwaliteit vanuit het gastronomisch en zintuiglijk oogpunt én garandeert het behoud van eigenschappen en gunstige effecten voor de gezondheid.

De gewassen van Molí Coloma bevinden zich in de Penedès en in de regio's van Montsant, Priorat en Tarragona. Het zijn kleine percelen die door boeren worden bewerkt op een traditionele werkwijze en met richtlijnen van hoge kwaliteitsnormen.

Met de ene voet in de traditie en de andere in de moderniteit, Moli Coloma - La Boella observeert bij elke oogst hoe de olijfvariëteiten evolueren, hun relatie met de mediterrane bodem en het klimaat, hun geur en de harmonieën tussen pittig, bitter en samentrekkend.