Oli de Pau Verge Extra Empordàlia 500ml | Olijfolie in fles

Oli de Pau
8428913010008
NIEUW - 0,5 LITER
  • Beschrijving

Oli de Pau extra vierge olijfolie, geproduceerd door Empordàlia, wordt uitsluitend verkregen uit olijven uit de regio Empordà, waar honderd jaar oude olijfbomen de basis vormen voor de productie van deze smaakvolle en kenmerkende Catalaanse olijfolie.

De olijfbomen zijn van twee variëteiten die alleen in de regio voorkomen, Argudell en Corivell, welke samen met het karakteristieke klimatologische kenmerk van de Empordà - de tramuntana - de olijfolie een authentiek en onderscheidend karakter geven.

Proef de intense aroma's van vers geplukte groene olijven en vers gemaaid gras. Een uitgebalanceerde olie met een gemiddelde intensiteit van pittig en bitter, veroorzaakt door het hoge gehalte aan natuurlijke polyfenolen.

Deze exclusieve en smaakvolle Oli de Pau extra vierge olijfolie wordt gemaakt in Pau.

Oli de Pau olijfolie is fruitig en groen, zeer intens. De smaak wordt omschreven als complex en uitgebalanceerd, licht zoet en met een flinke hoeveelheid bittere en kruidige nuances, met een lichte wrangheid. Het hoge gehalte aan polyfenolen versterkt de complexiteit ervan. Met aroma's van vers geoogst gras, walnoten groene artisjok en tomaat ... en ook hints van anijs en venkel.

Kan zowel worden gebruikt als dressing bij allerlei gerechten zoals salades, geraspte kabeljauw, geroosterde groenten of brood en tomaat, als voor het maken van gefrituurde gerechten of het bereiden van traditionele stoofschotels en zelfs voor het begeleiden van allerlei soorten gegrilde vis of vlees.

De olijfbomen staan ​​onder strikte fytosanitaire controle, uiteraard met respect voor het milieu.