Authentiek Spaans aardewerk

De klassieke kwaliteit van Spaanse aardewerk

De goede kwaliteit en degelijkheid van Spaans aardewerk zijn zeer bekend en u zult het dan ook veel aantreffen in de Spaanse keukens. Het is niet alleen erg praktisch om te gebruiken, maar uiteraard ook erg mooi.

Supermercat werkt samen met lokale bedrijven en hierdoor kunnen wij uitstekende kwaliteit aanbieden van echt ambachtelijk niveau. Dat merkt u meteen aan de goede kwaliteit en unieke uitstraling van ons gehele assortiment Spaans aardewerk.

Kenmerkend voor het Spaans aardewerk zijn de eenvoud, de uitstraling, de traditionele productie en vriendelijke prijzen. Bij uitstek geschikt om tapas in te serveren en een echte Spaanse sfeer te bieden aan tafel.

De overschalen zijn bijvoorbeeld te gebruiken voor gebruik op uw fornuis of in de oven. Het materiaal van dit Spaans aardewerk is een speciale soort klei met uitstekende eigenschappen voor een lange levensduur en maximaal gebruiksgemak.

In ons assortiment vindt u uiteraard ook decoratief Spaans aardewerk zoals glazen, schotels en veel meer. Deze zijn doorgaans niet geschikt voor het gebruik in de oven of op het fornuis. Deze producten worden geproduceerd met een verfijnde soort klei en zijn hierdoor niet bestand tegen veel warmte.

Kenmerkend voor Spaans aardewerk is de glazuurlaag. Deze speciale glazuurlaag is meestal alleen aanwezig op de delen waar het aardewerk in contact komt met voedsel of drank. Daarbij zijn vele producten te reinigen in de vaatwasser. Indien u klaar bent met afwassen of na het gebruik van de vaatwasser is het raadzaam om de delen waar geen glazuur is aangebracht na te drogen voordat u deze opruimt.

Bijna alle producten uit ons assortiment Spaans aardewerk zijn met de hand vervaardigd op ambachtelijke wijze. Hierdoor kunnen de vorm, de maatvoeringen, eventuele tekeningen en kleuren licht afwijken onderling en van de getoonde afbeeldingen.

Tijdens het gebruik van Spaans aardewerk is het van belang om de temperatuur langzaam op te voeren. Hiermee voorkomt u schade en het barsten van de glazuurlaag. Het barsten van de glazuurlaag wordt craquele genoemd en heeft verder geen nadelige gevolgen / invloeden op het product. Het is tevens van belang een eventuele hoge temperatuur niet te snel te laten dalen door gebruik van koud water op warm/heet aardewerk. Craquele is een eigenschap van het materiaal en heeft geen nadelige gevolgen voor het product. U zult het kunnen zien aan de kleine barstjes in de glazuurlaag, maar de werking is onverminderd goed.

Dikwijls wordt ons gevraagd naar het verschil tussen Spaans aardewerk en porselein. Er zijn aanzienlijke verschillen tussen deze producten, want porselein is harder door het gebruik van een hogere temperatuur tijdens het produceren. Daarbij zijn producten van porselein aanzienlijk duurder dan Spaans aardewerk.

Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder! Kunt u een specifiek product niet vinden in ons assortiment, laat het ons weten!