Pipirarana

Pipirrana is een eenvoudige salade uit Zuid-Spanje, fris en gezond tegelijk

Pipirrana is een eenvoudige salade uit Zuid-Spanje, fris en gezond tegelijk!

Vroeger werd Pipirrana vooral door traditionele boeren gegeten. Deze boeren maakten de paprika warm boven een vuurtje en hiermee maakten ze een lekkere warme salade

Het recept voor deze heerlijke Pipirrana met geroosterde paprika's en tomaat is simpel.

Voor 4 personen heb je het volgende nodig:

  • 3 rode paprika's.
  • Circa 500 gram tomaten.
  • 1 à 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 3 eetlepels extra virgen olijfolie,
  • Zoout & peper.
  • 1 theelepel met suiker.
  • Olijven.
  • Tonijn uit blik

En dan nu aan de slag om deze Pipirrana uit Zuid-Spanje te bereiden:

  1. Verwarm de oven op 240 graden.
  2. Leg de paprika's en tomaatjes op een bakplaat en bekleed deze vervolgens met aluminiumfolie.
  3. Doe de plaat in de oven.
  4. Na 15 minuten haal je de tomaten eruit, het velletje van de tomaten moet los zitten en ook moeten de tomaten een beetje zacht zijn geworden. Laat de tomaten afkoelen, haal het vel eraf en snij de tomaten in stukken.
  5. Keer de paprika's om en leg deze nog 15 minuten in de oven. Haal de paprika's eruit en laat deze even liggen. Haal vervolgens het vel van de paprika's, verwijder de steel & zaadjes en snijn het vruchtvlees in stukjes van circa 1,5cm breedte. Vang het uitdruipen vocht op voor de saus.
  6. Bak nu de knoflook met 1 eetlepel extra virgen olijfolie om te zorgen dat de geur vrijkomt. Doe er de vervolgens de tomaten, zout, peper en suiker bij. Kook de saus nu op hoog vuur in 8 minuten.
  7. Haal de pan met saus van het vuur en roer de paprika's erdoor. Laat nu afkoelen en besprenkel met de rest van de olijfolie en het opgevangen vocht van de paprika's.
  8. Meng onder de salade de olijven en de tonijn.
  9. Je bent klaar, eet smakelijk!

Heb je vragen of suggesties, laat het ons weten!