Sopa de Marisco

Proef het échte Spanje met dit recept voor Sopa de Mariso vissoep
Proef het échte Spanje met dit recept voor Sopa de Mariso vissoep

Sopa de Marisco is een Spaanse vissoep en zonder twjfel één van de meest opvallende gerechten uit de Spaanse keuken.

Deze Spaanse soep wordt doorgaans gemaakt van verschillende soorten vis en groenten, maar ook soms met zeevruchten.

Wat heb je nodig:

  • Heek 100 gram.
  • Hele mosselen 50 gram.
  • Almejas (kleine schelpdiertjes, soort mosseltjes) 50 gram.
  • Gambas (gepeld) 50 gram
  • Uien 2 stuks
  • Knoflook circa 2 teentjes.
  • Caldo de Pescado (visbouillon) circa 1 liter
  • Tomate Frito 2 eetlepels.
  • Gehakte peterselie.
  • Zout naar eigen smaak.
  • Pimentón dulce en Pimentón Picante beiden 1 theelepel,
  • Bloem circa theelepel.
  • Extra Vierge Olijfolie

Het bereiden van Sopa de Marisco (Spaanse vissoep)_ is eenvoudig:

  1. Hak de uien en de knoflook fijn, maak de mosselen en almejas schoon & zuiver.
  2. Doe olijfolie in een pan en warm op, bak de knoflook kort en stoof de gehakte uien.
  3. Zodra de gehakte de uien doorzichtig zijn, voeg dan de mosselen, almejas en gambas e bij en bak alles bij elkaar.
  4. Meng de bloem eronder en voeg dan zowel de pimentón dulce als pimentón picante erbij, let daarbij goed op want het mag niet verbranden.
  5. Voeg vervolgens de tomate frito en het zout erbij.
  6. Giet de visbouillon erbij in de pan en laat dit circa 3-5 minuten even staan.
  7. Snij de heek in stukken en laat alles circa 10 minuten zachtjes koken.
  8. De Spaanse vissoep is nu klaar, je kan nu opdienen en vergeet niet de peterselie een beetje erover te doen.

TIP: Je kan natuurlijk de heek in dit recept ook vervangen door een andere vissoort.