Gazpacho

Maak zelf de lekkerste Gazpacho zoals in Spanje en proef het verschil
Ontdek de authentieke smaak van Gazpacho soep met dit simpele recept

Gazpacho is een échte Spaans gerecht. Deze koude soep is voedzaam en vooral heel erg lekker!

Ontdek deze heerlijk Spaanse soep nu zelf. Heerlijk als voorgerecht, hoofdgerecht, tapa of als tussendoortje.

Er zijn meerdere recepten voor Gazpacho soep en onderstaand recept is voor een "snelle" Gazpacho met 100% Spaanse smaak.

Benodigde tijd: 15 minuten

Wat heb je nodig voor deze Spaanse Gazpacho met gegrilde paprika:

Ingrediënten

  • 2 knoflook teentjes
  • 600 gram tomatenblokjes uit blik (uit de koelkast)
  • Bosje basilicum
  • 1 rode ui
  • 4 gegrilde paprika's uit blik/pot of zelf te grillen (uit de koelkast)
  • Een halve komkommer (uit de koelkast)
  • Beetje peper
  • Beetje zout
  • Beetje chilipeper

Maal de tomatenblokjes met de paprika fijn met een keukenmachine. Doe vervolgens de 2 teentjes knoflook, een beetje peper, een beetje zout en een beetje chilipeper erbij en maal dit erdoorheen. Doe de ui en de basilicum erbij en maal nogmaals. Zet de soep ;

Doe de tomatenblokjes en de paprika's in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de knoflook, chilipeper, peper en zout toe en maal er door heen. Maal daarna ook de rode ui en de basilicum er (zo grof als je zelf wil) er door heen. Snij de halve komkommer in kleine stukjes en meng dit door de soep heen. Het is aan te raden om de soep nog even in de koelkast koud te laten worden alvorens te serveren. En klaar is jouw Spaanse Gazpacho! (indien mogelijk, leg de ingrediënten in de koelkast van tevoren om een échte koude soep te bereiden)