ACTUELE LEVERTIJD 3 tot 4 WERKDAGEN |
![]() |
Deze Spaanse gehaktballetjes met de kenmerkende tomatensaus zijn in vrijwel elke tapasbar te bestellen en zeer geliefd!
Albondigas con salsa de tomate (Spaanse gehaktballetjes) worden doorgaans gemaakt met een mix van runds-, varkens- en/of lamsvlees.
De échte Spaanse smaak is te danken aan de speciale albondigas kruiden en deze geven dan ook die échte Spaanse smaak aan het gerecht. Volg het recept en proef het verschil!
Hoe maak je de lekkerste Albondigas con salsa de tomate (Spaanse gehaktballetjes) en wat heb je precies nodig. We beginnen met de ingrediënten voor de Albondigas volgens een bekend recept uit Spanje:
De ingrediënten voor een onweerstaanbare salsa de tomate zijn:
Werkwijze bereiden van Albondigas con salsa de tomate (Spaanse gehaktballetjes):
Doe de melk en de broodkruimels in een kom. Doe vervolgens het ei, zout, de albondigas kruiden en peterselie erbij en meng dit. Doe het gehakt, de knoflook en de gesnipperde ui erbij en meng zorgvuldig.
Maak vervolgens kleine balletjes van het gehakt en bak deze in de oven of in pan olijfolie.
De Salsa de Tomate is eenvoudig te bereiden: Bak de gesnipperde uit en de knoflook samen in een pan gedurende ongeveer 5 minuten (gebruik olijfolie). Voeg nu de tomatensaus of de gepureerde tomaten toe. Doe de gehaktballetjes erbij en laat dit alles circa 20-25 minuten op een zacht pitje sudderen voor een perfecte smaak!
Serveer de Albondigas con salsa de tomate (Spaanse gehaktballetjes) met een beetje peterselie en eet smakelijk!